Hónap: 2011 április

Bormajális- aranyérmes borok kóstolója

Három napon keresztül kóstolhatnak borkülönlegességeket Egerben a borkedvelők. Egri Borcsillagok az EU-napokon a Bormajális hangzatos neve, amit ötödik alkalommal rendeznek meg az idén, melyen bemutatták és megízlelhették a Bordeuax-ban megrendezett Challenge International du Vin versenyen, Demeter Csaba aranyérmet szerzett borát

Előzetesben a gyöngyöspatai gyanúsítottak

Előzetes letartóztatásba helyezte az Egri Városi Bíróság azt a 3 főt, akiket április 26-án az esti órákban Gyöngyöspatán történt verekedés kapcsán vettek őrizetbe, csoportosan, és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság úgy látta:

Mélygarázs az Érsekkert mellett

Módosulnak a megyeszékhelyen a parkolási feltételek. A csütörtöki közgyűlésen elfogadott rendelet-tervezet alapján több lesz a fizető parkolóhelyek száma a belvárosban és környékén.
Az ülés kezdete előtt tíz diáknak adta át Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester az Eger Város Ösztöndíjasa címet

Tíz tanuló lett Eger ösztöndíjasa

 

Tíz diák vehette át az csütörtökön, az egri képviselőtestületi ülés előtt a megújult “Eger Város Ösztöndíjasa” címet és az ezzel járó tanulmányi ösztöndíjról szóló támogatási szerződést.
Az önkormányzat tíz évvel ezelőtt hozott létre egy ösztöndíj-rendszert, s az erről

Mérföldkő 2014-ig megépül az M25-ös

Ahogy azt a Polgármesteri Hivataltól kapott tájékoztatóból megtudtuk fordulóponthoz érkezett az Egert az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi út építésének előkészítése.
Az előző kormányok rossz döntései alapján elkészített terveket az elmúlt években átdolgozták a szakemberek és Habis László

Lendvai Ildikó: Még több Gyöngyöspata lehet az új Alaptörvény miatt

Olyan feszültségpont az országban a gyöngyöspatai helyzet, amelyben a magukat demokratikusnak mondó pártoknak szót kellene érteni – kezdte csütörtöki egri sajtótájékoztatóját Lendvai Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt előző elnöke.
Lendvai Ildikó kitért arra az aggasztó momentumra, hogy a kormány nem

Top