Autókra dőlt egy hatalmas fa Egerben

Az egri tűzoltók segítéségét kérték a kidőlt fához.  Fotó: Lénárt Márton Egy kidőlt fa miatt riasztották az egri tűzoltókat a megyeszékhelyen szerdán délelőtt. A Kossuth Lajos utcában három parkoló személyautóra dőlt a monstrum. A szakemberek motoros fűrésszel darabolták fel a dúslombú növényt, majd elszállították a helyszínről. A kocsikban összesen egymillió forintos kár keletkezett.

Papp Zsolt tűzoltó hadnagy elmondta, hogy négy autó sérült meg, leginkább kisebb horpadások keletkeztek rajtuk. Úgy tudjuk, hogy az egyik tulajdonos épp gépjárműve mellett tartózkodott, de sikerült ellépnie a kidőlő fa elől.
Az önkormányzat vizsgálja a kártérítési kötelezettségét, felkérték a Városgondozás Eger Kft.-t a teljes fasor állapotának műszeres felmérésére – tájékoztatott Dér Ferenc, a Városfejlesztési és –üzemeltetési Iroda vezetője. Hozzátette, hogy a ledőlt fa közelében közműbontás az elmúlt években nem volt, mivel az eset közvetlen közelében közmű nem is található.

A fának viszonylag kisméretű gyökérzete volt, az út és a parkolók felöli oldalon hiányoztak a támasztó gyökerek. A fa kidőlését az okozhatta, hogy a meglévő támasztékai nem tudták megtartani a nagy lombkoronát, amelynek súlya a nagyobb mennyiségű lehullott csapadék miatt megnövekedett.
A Magyar Biztosítók Társasága lapunkat úgy informálta portálunkat: ha az önkormányzat munkatársai nem felelősek a fa kidőléséért, akkor csupán a Casco-val rendelkező tulajdonosok számíthatnak kártérítésre.

Forrás: HEOL

Címke: , , , ,
One comment on “Autókra dőlt egy hatalmas fa Egerben
  1. Nándi szerint:

    Tisztelt Önkormányzat, Műemlékvédelmi hivatal, és Mindenki Akit érint!

    Nem tudom, hogy észre vették e már, hogy a Kossuth u.utca milyen sötét!? Köszönhető ez, a mára már hatalmasra nőtt fáknak. Ezek a fák ráadásul el is takarják az utca gyönyörű épületeit. Mint egyszerű városlakó javasolnám, hogy vágják ki mindet! A helyükre pedig ültessenek MAGNÓLIA fákat. Ezek voltak egyébkét itt az utcában egészen a ’60-as évekig. Virágzáskor nagyon szépek, és az utca is újra láthatóvá válna.

    Üdvözlettel:
    Nándi