Baráti Kör alakul a Tisza-tó fejlesztéséért

A Regionális Idegenforgalmi Bizottság volt szakemberei szerint az utóbbi egy évben megrekedtek a Tisza- tavi turizmus fellendülését célzó fejlesztések – fejtette ki véleményét csütörtök délutáni egri sajtótájékoztatóján Godó Lajos és Kerekes László a RIB volt elnöke és alelnöke. A tájékoztatón részt vett dr. Sós Tamás országgyűlési képviselő is, aki kihangsúlyozta, hogy az elmúlt 1 év során csak azok a turisztikai fejlesztések folytak és fejeződtek be, amelyek még a Bajnai, vagy Gyurcsány-kormány alatt megítélt támogatásokat élvezték.

  • A Tisza-tó fejlesztését követően a Mátra vidékének – elsősorban infrastrukturális – fejlesztése a következő cél, hiszen az utak rendbehozatala ez idáig kimaradt, és hosszabbtávon jelentős idegenforgalmi bevételt jelentene Heves megyének – fejtette ki álláspontját dr. Sós Tamás.

Godó Lajos elmondta, hogy egy évvel ezelőtt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy levélben mentette fel a Regionális Idegenforgalmi Bizottság vezetőit és bizottsági tagjai, az új vezetői és bizottsági helyek betöltésére pedig azóta sem érkezett javaslat. A RIB volt elnöke szerint gazdátlanná kezd válni a turizmus Magyarországon.

  • Kevesebb a vendég a Tisza-tónál, ez főként a RIB bizottság működésének hiánya miatt van, hiszen nincs összefogva a szolgáltatói rendszer. Nincs például szúnyogirtás, mert az önkormányzatok nem képesek önerőt biztosítani erre a védelemre, de a vállalkozásokat sem szólítja meg senki – emelte ki Godó.
    Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Godó Lajos és Kerekes László hozzátették, hogy egy Tisza- tavi Baráti Kör megalakítását tervezik, amelynek céljai között szerepel a korábbi programok átbeszélése, és a különböző pályázati lehetőségek ajánlása a vállalkozások, a térség számára.

Címke: , , ,