• Eger
  • Heves Megye
  • Magunkról
  • Eladó fa- és fémipari gépek, szerszámok
  • Impresszum
  • Adatkezelési tájékoztató

Agria Tv Bt. – A hírügynökség

Posted on 2015. szeptember 16. szerda by agria

hegykozsegF E L H Í V Á S

Eger Város Hegyközsége az Egri Hegyközség területén termelt

Hárslevelű, Kerner, illetve Zweigelt

szőlőfajták szüretének kezdeti időpontját legkorábban 2015. szeptember 18-ában határozza meg.

Tájékoztatjuk a Tisztelt szőlőtermelőket, hogy az Egri Védett Eredetű borok Termékleírása alapján az OEM Eger Classicus minőségi kategóriához:

 Hárslevelű, Kerner, illetve Zweigelt fajták esetében minimálisan 17Mm° mustcukorfok szükséges.

 A maximális hozam: 100 hl/ha, illetve 13,6 t/ha; Gépi szüret esetén:13,1 t/ha minden szőlőfajta esetében.

Az OEM Eger Superior és Grand Superior minőségi kategóriához minden szőlőfajta esetében 20Mm° mustcukorfok szükséges.

A maximális hozam: 60 hl/ha, illetve 8,1 t/ha; Gépi szüret esetén:7,8 t/ha minden szőlőfajta esetében;

A Grand Superior kategória: 35 hl/ha, illetve 6 t/ha; Gépi szüret esetén:5,6 t/ha minden szőlőfajta esetében.

 Az időjárási és növény-egészségügyi helyzetre tekintettel a hegyközségi tag – írásban benyújtott – kérésére helyszíni szemlét követő egyedi szüreti kezdési időpontra indokolt esetben a hegyközség engedélyt adhat.

A szüret kezdési időpontjának meghirdetése megadja a lehetőségét annak, hogy minden szőlőtermelő és felvásárló eldöntse, hogy ettől az időponttól kezdve mikor szüretel.

A meghirdetett szüreti időpont előtti szüret esetén a Hegyszabályzat ellen vétőt pénzbírsággal sújthatjuk és az „egri” termőhelyre utaló termékmegjelöléstől eltilthatjuk.

A Védett Eredetű Egri Classicus, Egri Superior és Grand Superior szőlőalapanyag szüret kezdési időpontját fajtánként a Hegyközség a szokásos módon előre meghirdeti és ez a termelőkre, felvásárlókra kötelező. A szüret előtt két nappal írásban (3300 Eger, Deák F. út 51. Tel/fax: 36-411-943, E-mail: egrihegykozseg@gmail.com) kérni kell az eredetvédelmi minősítéshez szükséges helyszíni minősítést, amelyet vagy a szőlőtáblán vagy a feldolgozási helyen végez el a Hegyközség. A Szőlőszármazási bizonyítványt a hegyközségnek, a szőlőt feldolgozó borászati üzemnek és a szőlőtermelőnek 5 évig meg kell őriznie!

A termékleírások és a szüreti nyomtatványaink megtekinthetők a www.egrihegykozseg.hu oldalon, vagy a Hegyközség irodájában. Telefon/fax: 36/411-943; E-mail: egrihegykozseg@gmail.com

Ügyfélfogadás ideje szüret idején: H-CS: 8.00-16.00 óráig, P: 8.00-14.00 óráig.

 

Eger, 2015. szeptember 16.

Tarsoly József sk.

Eger Város Hegybírója

Posted in Gazdaság | Tags: bor, Eger, Hegyközség, szőlő, szüret |
« Debrői hárslevelű szüreti napok
Balesetek a 25-ösön »

Időjárás

YouTube

YouTube

Témák

autó baleset beteg busz bíróság család Eger egészség EKMK emberölés eső gyerek gyermek gyilkosság Gyöngyös halál Hatvan helikopter hideg ház hó időjárás iskola kutya kár kés kórház M3 mentő motoros MSZP Mátra nyomozás program rablás rendőrség Salgótarján segítség sérült sérülés tűz tűzoltó veszély állatkert ügyészség

Hozzászólások

  • Sándorné Román - Középiskolákba felvételiztek a diákok
  • Nagy Péter - Szíven szúrta ismerősét a tinédzser
  • Kovács Dominik - Semmijük sem maradt, nincs hova menniük
  • Farkas Jánosné - Több vödör vizet öntöttek a lányokra
  • Szegedi Hanna - 8 éves kislány sérült meg a balesetben
  • Szegedi Hanna - 8 éves kislány sérült meg a balesetben
  • Besenyei József - Soha nem ütközött még a hős sofőr
  • Ernő - Álló autóba csapódott, szörnyethalt
2025. június
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« máj