Bemutatták a Magyar Dal Borát ma az EKMK- Forrás Gyermek és Szabadidő Központban. A szervezők úgy gondolták, hogy a Magyar Dal Fővárosában és egyben a bor városában illik az eseménynek tisztelegni egy –kifejezetten erre az alkalomra készült- borkülönlegességgel.
Nem is lenne egy dalos ünnep Egerben igazi, jó egri borok nélkül. A 2009-ben az „Év Bortermelőjének” választott dr. Lőrincz György, a St. Andrea szőlőbirtok vezetője két bort palackozott erre az alkalomra, amely megkaphatta a Magyar Dal Napja címkét és ezzel a Magyar Dal Bora címet. A két évig fahordóban érlelt Egri Vörös 2007–es helyi fajták társításból készült: kékfrankos, turán, pinot noir, shiraz fajtákkal színesítve. Az Egri Fehér 2007-es 10 hónapig fahordóban érlelt, hárslevelű, olaszrizling, leányka, chardonnay, pinot blanc társításából készült gazdag zamatú, egries stílusú bor.