Hónap: 2010 július

Hivatalos a Fidesz egri jelöltjeinek listája

 

Az már korábban is világos volt, hogy a Fidesz a jelenlegi városvezetőt, Habis Lászlót indítja Eger polgármesterének a közelgő választásokon. De már hivatalos a párt választókerületi jelöltjeinek listája is.

A jelölés a KDNP és az Egri Lokálpatrióta Egylet egyetértésével történt. A

Császár távozásra kéri Demetert

 

A Fidesz már évekkel ezelőtt kinyilatkoztatta, hogy nem helyesli a pozícióhalmozást – mondta pénteken reggel Császár Zoltán tanácsnok, aki arra kéri Demeter Ervint, a jövőben ne vállaljon Egerben önkormányzati képviselői szerepet.
Számos kritika éri az Egerben zajló műszaki fejlesztéseket azok elhúzódása,

A rendőrségen éjszakázott az ifjú rabló

Szombaton hajnalban rabolt ki két férfi – egyikük fiatalkorú – egy tizenévest Egerben.
Nem sokkal péntek éjfél után két férfi támadott meg Egerben a Görög utcában egy tizenévest. Elvették tőle a mobiltelefonját és némi aprópénzt.
A támadás bejelentése után nem sokkal, alig

Véget ért a Slow Film fesztivál

 

A Connecting people és a Jégszobrász című filmeket értékelte a zsűri a legjobbnak, a negyedik alkalommal, a korábbiakhoz képest szerényebb körülmények között megrendezett Nemzetközi Slow Film Fesztiválon. A Filmművészeti Nyári Egyetem több évtizedes hagyományára építő, tegnap este zárult eseményen az

Ifjú filmesek műhelye

 

Négy ország öt egyetemének diákjai által készített alkotásait mutatták be a Slow Film Fesztivál zárórendezvényén tegnap este, az Uránia Moziban. A III. Nemzetközi Filmkészítő Műhely 15 alkotóját kollektív díjban részesítette a fesztivál zsűrije.
Két különdíj mellett jelképesen minden alkotót díjaztak a

Utolsó ölelés

A Deák Ferenc utca felújítása során több, évtizedek óta ott terebélyesedő fa gyökerét megsértették. Tegnap a Sikeres Egerért Mozgalom néhány képviselője a fák ölelésével próbálta felhívni a figyelmet a fák védelmére.
Szerintük Eger egyik legszebb fasorának több fáját azért csonkították meg,

Top